HISTÒRIA

El Club San Antonio de Bàsquet de Carcaixent (C.S.A.) es una entitat sense ànim de lucre fundada en 1970 per motiu de la promoció de l’esport del bàsquet dins el municipi de Carcaixent.
El C.S.A. déu el seu nom al Col.legi San Antoni de Padua del P.P. Franciscanos amb domicili a Carcaixent, es va formar inicialment per a permetre als equips de bàsquet del col-legi accedir a les diferents competicions provincials i autonòmiques que es desenvolupaven anualment.
El C.S.A. es un dels pioners en els clubs de bàsquet de la Comunitat Valenciana. L’institució va ser fundada en 1970 per Don Guillermo Fabregat, més de 20 anys president de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana (F.B.C.V.).
En resum, el C.S.A. arrivà a ser un dels millors clubs a la década dels 80 amb 37 equips federats competint tant en categories masculines com femenines.
Després de que D. Guillermo Fabregat deixà el C.S.A. per motius de salut, un grup  de jugadors, entrenadors, ex-jugadors i ex-entrenadors tornaren a alçar el C.S.A. arribant la temparada 2000-2001 a l’ascens a la 1º Divisió Nacional (ara E.B.A.), categoria que encara que per merits deportius mantinguerem, per problemes economics van fer que el C.S.A. descendira a la categoria de Preferent.
Actualment el C.S.A. compta amb 11 equips federats en distintes categories.
2 comentaris:

 1. un del primers integrants6 de desembre del 2012, a les 11:45

  caldria que realment es conegueren el verdaders inicis del CSA. este no s'enceta de la manera que diuen, si no que va ser fundat en primer lloc com a club basquet Penya Sportiva, que era l'associacio que pagaba la roba per a jugar i els balons, i el va organitzar com a tal Pepe Olaso i jugaven a la pista que hi havia en el camp de futbol vell, on ara esta la Plaça d'Espanya,al desapareixer aquest lloc es va demanar als frares de col.legi jugar a les seus instal.lacions, cosa que vaen permetre a canvi de posar el nom del col.legi al club.
  A mes a mes tambe es va jugar alguna temporada al col.legi del Ave Maria i ja duguent el nom de Sant Antoni en el Col.legi de Maria Inmaculada.
  Pel que fa a Donn Guillermo es just reconeisser-li que va fer a monto per aquest deport i per aquest club siguent l'entrenador de l'equip fins que desaparegue el Marcol Lanas Aragón i vingue com entrenador Haroldo.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola:

   Respecte al teu comentari, estem d'acord amb el que cal que realment es conegueren els verdaders inicis del C.S.A. documentats. Però els dos integrants del club que portem el "blog" no tenim temps per a fer-ho, així que des del Club agrairíem la la col · laboració de redactar-la ben documentada. Pots enviar-nos tot el que redactes al nostre "Gmail": basketcsa@gmail.com

   Agrairem qualsevol col · laboració. Moltes Gràcies.

   Elimina